We denken dat we de laatste operatie hebben gehad!
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné
21 Oktober 2012 | Nederland, Tilburg
De ontstekingen zitten waarschijnlijk in mijn aders, aangezien een infuus meestal maar 24 blijft zitten. Je kunt de laatste drie infusen nog steeds zien op mijn armen, laat staan alle andere prikpunten. Ik kan niet eens meer zeggen hoeveel het er zijn geweest.
Voordeel was dat er natuurlijk tijd over was tijdens die operatie, zodat ook meteen mijn serie breuken voor een deel met schroeven in elkaar is gezet. Dus een hele nuttige operatie dus. Bovendien heeft de plastisch chirurg meegekeken naar de mogelijkheden.
Daarna is heel snel de keuze gemaakt om op vrijdag direct de laatste operatie uit te voeren. Hierbij is een plaat in mijn been gezet. Je kunt je voorstellen dat als je zo veel losse stukken bot hebt, dat er 1 plaat moet zijn di alle verbind voor stabiliteit. Daarna is de plastisch chirurg aan de slag gegaan. Hij heeft een zogenaamde, zwaailap operatie uitgevoerd. Hierbij is een stuk huid met spier en weefsel aan de achterkant van mijn kuit gehaald en dit is gedraaid en zo naar het gat aan de voorkant gebracht. Voordeel hiervan is dat aders enz. Niet helemaal losgemaakt hoeven te worden. Klinkt simpel maar hij heeft nog steeds twee uur nodig gehad. Het is in ieder geval sneller en minder risicovol dan de transplantatie vanuit mijn bovenbeen.
Iedereen zegt nu dat het er goed uitziet , de hechtingen die er een paar dozijn in zitten zien er prima uit, ook de kleur is redelijk normaal. Ik moet alleen zeggen dat ik het zelf nou niet echt mooi vind.
Alles schijnt goed te komen, dus de komende tijd wordt het vooral hopen dat de wonden goed genezen en dat er geen infectie onverwacht de kop opsteken.
Ik durf het haast niet te zeggen, maar alles ziet er goed uit, dus wie weet overig enkele weken naar Korenbloemstraat ?
21 Oktober 2012 - 21:18
Sonny:
Sterkte Corne, mooi dat operaties goed gegaan zijn en je nu echt vooruit kunt gaan kijken en straks weer in je eigen bed kunt liggen ipv een ziekenhuisbed. -
21 Oktober 2012 - 22:45
Ome Henk En Tante Mieke:
Veel sterkte Corne en als je plaat materiaal te kort komt heeft van Raak altijd nog wel wat liggen
groetjes en hou je been stijf Of doet het dan zeer Groetjes ook aan Frank en tot ziens Henk en Mieke -
22 Oktober 2012 - 08:18
Debbie:
Nou, da's goed nieuws! En heb je verder nog pijn na de operatie? Het vooruitzicht Korenbloemstraat is wel super, maar anders komen we gewoon nog langs in 't zkh deze week. Sterkte nog!!