dol fijn dagje met bijzonder glutenvrij drankje
Door: Corne
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné
17 Januari 2013 | Curaçao, Willemstad
Gisteren was weer een rustig aan dagje. Waarbij Henk en Yvonne heerlijk genoten hebben van het strand voor de deur. Frank en ik kregen visite, onze buren uit Tilburg waren toevallig ook hier omdat de buurvrouw hier geboren is. En omdat zij net ouders geworden zijn kwamen ze hun kindje showen. Dus we hadden thuis besproken om hier elkaar nieuwjaar te wensen. Op het strand met pro secco en een heerlijk zonnetje. Dat is toch wel een bijzondere ervaring. We hebben heerlijk zitten kletsen en een lunch gehad. Later die middag zijn we naar het strand gegaan waar Henk en Yvonne lagen te bruinen, of misschien moeten we roden gaan zeggen. Want bij menig van ons zijn er al rode plekken te vinden. Niet ernstig, ze trekken nog steeds netjes bij naar bruin. Nog wel.
Op advies van de buren, en ook wel een beetje uit wat we al eerder deze week gezien hadden, zijn we gaan eten bij Zest. Een BBQ tent op het strand. En dat was heerlijk. Voor het eerst deze week waren we unaniem het eens dat dit eten super was. Vrijdag is het kreeft avond en de charmante ober heeft ons lief gevraagd of we dan komen. Ik geloof dat we dat niet kunnen weigeren.
Vanmorgen stond er voor het eerst een wekker, en moesten we ons zelfs een beetje aan de tijd houden. Henk en Yvonne gingen namelijk om 11 uur zwemmen met dolfijnen, iets waar ze lang naar uitgekeken hadden en gelukkig nog net om 11 uur konden. Alternatief was 8 uur geweest!!
Wij mochten mee als toeschouwer en fotograaf. Maar toen twee andere meisjes ons vroegen om ook foto's te maken van hun ware we toch best druk met drie foto camera's een film camera en die vier in het water met twee dolfijnen. Het was heel leuk om te zien, en ze waren ook heel enthousiast toen ze weer uit het water kwamen. Leuke kunstjes , zwemmen met de dolfijnen en achter de vinnen hangen zijn een paar puntjes. We zaten wat ver weg dus konden niet verstaan wat er werd gezegd, en werden dus veel verrast. Maar de foto's en film zijn zeker goed geworden.
De dolfijnenwonen in een zee aquarium waar ook andere dieren zitten. Veel vissen, flamingo, schildpadden en vele andere. Dus die hebben we ook gezien.
Daarna reden we weer naar Willemstad om die te zien met mensen, want zondag was alles gesloten en was het stil. Toen zagen we mooi de gebouwen. Nu genoten we van de drukte. Er lagen ook drie cruise boten in de haven dus was het extra druk. Frank en ik zijn samen naar het museum over slavernij gegaan. Daar hebben we ook een gids genomen voor een tour, en deze bleek twee uur te duren, de vrouw nam het erg serieus omdat wij betalende gasten waren en ze vind dt wij goed behandeld moeten worden. Het museum was een verzameling van een Nederlander die veel gereisd heeft, en hier veel goed heeft gedaan. Nog niet zo lang geleden overigens dat deze Jacob Geld Dekker dit museum opende. De gids was uiterst secuur en erg grondig. Ze vroeg wel honderd keer hoe het met me ging en of ik niet wilde zitten. Ze wilde zelfs een klapstoel mee sjouwen de hele tour, want ....alles voor de klant. Toen op een gegeven moment een groep van de cruise boot mee MOEST gaan was ze niet blij maar ja, sommige dingen moeten. Maar Frank en ik kregen een voorkeurs behandeling en moesten continue vooraan komen staan. Bijna aandoenlijk om te zien. En toen ik 1 keer was gaan zitten was natuurlijk het hek van de dam en mocht ik overal op gaan zitten, zelfs de museum stukken. Erg leuke en interessante tour!
Nadat we een Smoothy gehaald hadden bij de, volgens vele, lekkerste tent van het eiland, hadden we een goede smoes voor het te laat komen bij Henk en Yvonne. De brug stond open! En dat was echt waar. Bovendien was het er zo druk met dringende mensen dat we mar even gewacht hebben. Ze zaten heerlijk op het terras in de zon te genieten van het weer, dus heel erg was dat kwartiertje niet.
Gegeten hebben we bij een Italiaan die eigenlijk uit India komt. En wij denken dat Glutenvrij een nieuw drankje is, althans dat dacht hij. Hij riep zijn collega erbij om ons te vertellen dat Glutenvrij echt niet verkocht wordt. Hij werkte al tien jaar in de horeca en had er nog nooit van gehoord. Zijn collega beaamde het, maar vulde aan dat er geen Italiaan glutenvrije pasta en pizza verkocht op het eiland maar dat we wel andere dingen konden eten. Toen ze dat zei was de Indiër natuurlijk ineens verdwenen. Maar we besloten om toch te gaan zitten. De collega was snel bij de chef wat andere dingen gaan vragen waardoor Yvonne goed kon kiezen. Toch twijfelde de kok aan de risotto, en dat zag ik toevallig toen ik richting de wc liep. Ze sprak me aan maar toen ik het doosje zag moest ik lachen. Het was Grand Italia. Dus ... Stuurde ik haar naar tafel, en inderdaad Frank zijn avond kon niet meer stuk. Het was een gezellige dame en hoewel dit zakje risotto NIET glutenvrij was, hebben we toch heerlijk gegeten!
Nu zijn we net thuis en liggen we met koffie op de banken van de veranda. Wat hebben we het toch slecht;)
Groeten en tot snel.
17 Januari 2013 - 09:46
Tante Cor:
Hij kan wel weer met die voorkeurs behandeling of niet. Hoe moet dat straks als je weer thuis bent. Volgens mij kunen jullie dan helemaal niet meer wennen.
Maar geniet er maar lekker van. want voor je het weet is het voor bij.
Groetjes ome jan en tante Cor -
17 Januari 2013 - 12:53
Lisette:
Wat een leuke verhalen, om jaloers op te zijn! Hier is het namelijk verschrikkelijk koud, geniet er maar van! Groetjes Lisette -
17 Januari 2013 - 22:36
Suzanne:
Jongens, het klinkt inderdaad heel naar :-) :-) geniet er maar lekker van.....
Wij genieten van de sneeuw, al 4 dagen... En HEEL Nederland koopt GI pasta 1+1 .....
Ciao, Suzanne -
18 Januari 2013 - 13:11
Jeanne En Wim:
lieve mensen daar overzee
wat een prachtige berichten van uit dat verre warme , warme land
ja, ja kreeft op het menu vanavond ik zou wel willen ruilen voor die vette hap vanavond bij ons
al heeft dat ook zijn charmes
geniet nog maar een tijdje van de zon dan kun je hier weer opfrissen
pa en ma
19 Januari 2013 - 00:38
Petra:
Leuk verhaal weer, en grappig van die risotto van Grand Italia!!
Geniet nog lekker van de warmte, want het is hier koud!!!!
ik ben benieuwd, hoe Henk en Yvonne het vonden om met de dolfijnen te zwemmen.
Lijkt me zo leuk!! Ik wil de foto's wel zien, hoor!