speedboot avontuur
Door: Corne en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné
16 Januari 2012 | Cuba, Guamá
Op weg naar Havana stoppen we in Somoa, waar een mooi kasteel en orchideen tuin zou moeten zijn. Aangekomen bleek het kasteel door de orkaan van 2008 verwoest en daarmee ook onze koffie stop met uitzicht, Maar gelukkig verandert een orkaan het mooie uitzicht niet, want het lag echt schitterend boven op een heuvel. De stop bij de orchideen bleek net zo succesvol, we hebben er wel enkele gevonden maar zeker niet de 750 uit het boekje. De tuin was erg mooi maar . . . . zonder orchideeen.
Effe tanken bij de pomp en weer op weg, dat was ook wel leuk trouwens, de pomp lag aan de verkeerde kant van de snelweg voor ons, maar wel in het dorpje, Nadat we zijn bedient bij het tanken, iets wat ook wel eens leuk is, gaf de jongen ons de tip hoe we naar Havana moesten, dat was niet over de snelweg heen maar gewoon doorsteken door de middenberm, Veel korter en bovendien was hij er ook voor aangelegd.
We moeten alleen in Havana even opletten bij het wisselen van de snelweg, en ja hoor het ging verkeerd. We zaten midden in Havana. Toch lastig dat gemis aan bordjes, geloof ons dat hierbij zlefs de Belgen goed zijn in wegbewijzering!!
De rest ging prima, en we komen na een ijsjes stop aan bij de opstapplaats van de speedboot, want we kunnen niet met de auto naar het hotel.
Het hotel bevind zich midden in het meer, en is eigenlijk meer een groep met huisjes die met loopbruggen zijn verbonden aan elkaar. Schitteren.
We worden met een bootje afgezet bij ons huisje. Rustig en je hoort alleen volgels, krekels en andere diren. Rustig en kalm klotsend water...