Allemaal opstaan voor het volkslied
Door: Corne en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné
13 September 2011 | Thailand, Bangkok
Weer in de trein. Vandaag zijn we vroeg opgestaan om Wat Doi Suthep te bekijken. Het belangrijkste heiligdom van Chiangmai dat net buiten de stad boven op een berg ligt. Het uitzicht zou er ook erg mooi moeten zijn later op de dag. Maar omdat we er al om 8 uur zijn hangen er nog veel wolken. Bovendien is het een regenachtige dag. Dit maakt het eigenlijk alleen maar mooier omdat de vele mooie gebouwen nu in een soort van nevel zijn gevangen, alleen missen we het uitzicht. Bovendien zijn we hier zo goed als alleen, dus de rust is erg bijzonder. We nemen wel de gemakkelijke weg omhoog. Eerst een zelf geregelde straattaxi. Het buro in het hotel vroeg het dubbele van wat we nu voor de rit betalen. Daarna met de kabelbaan omhoog. De trap zou vanaf de taxiplaats ca 400 treden zijn geweest en daar hebben we geen zin in met poncho om. Boven is het mooi, het lijkt wel of offers hier in boeddha beeldjes worden gebracht. Er staan wel 100 verschillende. Van groot tot klein. Ook zitten hier en daar monniken te bidden. Ondanks de regen echt de moeite waard. We hebben ook nog even koffie op bij een kraam waar de jongen eigenlijk meer oog had voor de Miss Universe verkiezing in Rio. langzaam wel via de lange trap terug naar de parkeerplaats waar onze 'chauffeur' voor vanochtend netje staat te wachten. In zijn iets te rokende oude diesel komen we weer veilig beneden aan. Na een soepje, op naar het vliegveld voor een vlucht naar Bangkok. Vandaag hebben we erg westers gedaan..eerst een burger king op het vliegveld van Chiangmai en daarna de KFC op het treinstation van Bangkok. Waar we trouwens waarschijnlijk veel te veel geld betaald hebben voor de taxi rit. We kochten een taxikaartje bij mevr. À, die liet ons ophalen door meneer B, hij bracht ons naar de uitgang van het vliegveld, meneer C bracht ons vervolgens naar een taxi waar meneer D ons in liet stappen. . . Met natuurlijk bij iedere stap een stempel of ander papierwerk. ;(
Op het treinstation werden we even verrast door een zoemer en direct ging iedereen staan, het volkslied begon. We hadden het wel gelezen maar nog niet meegemaakt, het zal wel in overheid gebouwen nog gebeuren. Natuurlijk deden alle toeristen, waaronder wij, met een korte vertraging mee aan het gebruik om te gaan staan. Wel mooi trouwens dat het zo,n gewoonte is hier. Echt iedereen tegelijk omhoog. Moeten wij ook maar eens invoeren.
Nu weer hopen om te slapen.... De trein lijkt precies hetzelfde als vorige week. Volgens mij hebben ze maar 1 soort? ;)