In, op, en over The River Kwai
Door: Corne en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné
06 September 2011 | Thailand, Kanchanaburi
Vandaag stond in het teken van de dodenspoorlijn. Aangelegd in de WO2 oorlog. We hebben de beroemde Bridge over the river Kwai gezien en natuurlijk er overheen gelopen. Ook stonden er nog enkele oude locs. Tegenwoordig word rails nog gebruikt voor de mensen hier. Althans een groot deel. Gisteren hebben we zelf ook een deel met de trein afgelegd. Spectaculair uitzicht hadden we, zowel buiten als in de trein. We waren wat doorgelopen van de andere en zaten zo in een deel met Thaien. Erg gezellig en druk. Die mensen kletsen veel. Vandaag dus naar de brug en vervolgens de begraafplaats van alle slachtoffers. Duizenden graven die er mooi bijlagen. We hebben zelfs een meneer den Beer en De Wit gevonden. Als laatste het museum vol foto's en verhalen. Vergelijkbaar met beelden uit de WO2. Jammer dat het museum niet goed onderhouden word en spullen aan het vergaan zijn. Zoiets mag je gewoon niet vergeten.
We gaan zo maar weer eens eten, want vanmorgen voor de spoorlijn bezoeken, Hebben we ook nog drie uur gelopen, bergop, om zeven mooie watervallen te zien. Echt hele mooie en verschillende soorten die samen de Erawan watervallen vormen. In alle bassins zaten de beroemde teeneetvisjes, die zo aan je huid knabbelen. In Bangkok betaalde je er flink geld voor om je voet te peelen en hier kreeg je een full body behandeling, als je tenminste het water in ging. 1 van ons beide is in het water geweest, we hoeven denk ik niet te zeggen wie? Goeie oefening voor de langere trekking over een paar dagen. En bovendien heeeeerlijke ijskoffie op!
07 September 2011 - 09:51
Jeanne En Wim:
wat een prachtig verhaal, die markt is wat anders dan er zelf overheen struinen en wat onze familie betreft zullen we nog eens uitzoeken. Nog veel plezier in dat drukke land
groetjes -
07 September 2011 - 11:08
Debbie:
Wat super weer om allemaal te lezen. Geniet nog!! -
07 September 2011 - 21:40
Sonny:
hee corne en frank, dit verslag doet me denken aan de vakantie van kaat en mij, precies het zelfde gedaan!! de treinrit is echt mooi ja en wij wisten ook niet dat er toch een aantal NL daar opgekomen zijn... De watervallen zijn ook gaaf ook nog irritante aapjes op bezoek gehad tijdens je wandeling daar?
veel plezier nog