Het is bijna weekend.... - Reisverslag uit Jan Thiel, Curaçao van Frank en Corné - WaarBenJij.nu Het is bijna weekend.... - Reisverslag uit Jan Thiel, Curaçao van Frank en Corné - WaarBenJij.nu

Het is bijna weekend....

Door: Corné

Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné

15 Januari 2016 | Curaçao, Jan Thiel

Het bijna weekend....
Dat zou ik ongeveer gedacht hebben als ik nu in Nederland was en mijn week bekeken had. Door het tijdverschil zit daar de werkdag er al weer zo goed als op, terwijl wij bijna aan de lunch gaan beginnen. Daarvoor rijden we maar eens naar Willemstad.

De afgelopen dagen heb ik me suf zitten piekeren wie nu de winnaar zou zijn ... (Ik had niet gedacht zoveel reacties te zien) maar laat ik beginnen te vertellen dat mijn nieuwe van knalgeel naar gifgroen overlopende, en bijna fluoriserende zwembroek echt heerlijk zit!met als hoofdkleur groen is het wel duidelijk dat vele mijn favo kleur kennen. Ik zal er waarschijnlijk toch veel over lopen te roepen. Er zijn zelfs reacties gekomen via de App waarin men solidair was aan mijn groene dag en er spontaan ook in Riel een groene kleding dag werd geïntroduceerd. Fantastisch!!
Daarom zijn we niet flauw, en gaan we iedere reactie belonen met een etentje ....carabian Style, idd met dresscode .

Maar, daar gaat het niet om. We hebben hier natuurlijk nog meer beleefd.

Zo hebben we de Punda kant van Willemstad verkend, wandelend door de vele straten was er veel te zien, kleine steegjes, vervallen huizen en ook vele die weer opnieuw opgebouwd zijn. Hoe verder je weg loopt van de welbekende handelskade met het rijtje gekleurde huizen, hoe rustiger het word met toeristen. Die dag lag er een cruise schip dus wemelde het met mensen die rondliepen met een sticker op hun shirt. Een heel herkenbaar beeld als je wel eens met zo een cruise mee bent geweest.

De buitenwijken zijn zeker zo mooi om te verkennen en met dit weer is het heerlijk wandelen in een stad.... Eten hebben we gedaan op een geweldig restaurant op een binnenplaatsje in de wijk Pietermaai. Wat hebben we het toch weer vervelend gehad.

Ook hebben we onze portie natuur wandelingen weer gehad, naast de eerste dag de Westpunt te hebben doorkruist. Zijn we deze week naar natuurpark Den Dunki geweest. En dat eerste was eigenlijk niet helemaal geweldig. Wel is het een belangrijke plaats uit de geschiedenis , het werd gebruikt als rustgebied voor de slaven die werden over gebracht. Maar het bleek niet heel erg groot. Het aan grenzende park stond eigenlijk niet als groot benoemd , maar bleek veel indrukwekkender. Den Dunki was vooral een bos met mooie planten greppels en restanten van oude slavenmuren. Het Jan Thiel park bevatte zoutvlaktes.. We kwamen door het bos aan bij een enorm grote en open vlakte, die langzaam overging in een watertje. Daar lopen we maar ven omheen zeiden we nog vol energie tegen elkaar. 3 uur later waren we pas weer bij onze auto, maar wel helemaal enthousiast over wat we gezien hadden.
De zoutvlaktes vormden zich net naast het water en zagen we op het eerste gezicht niet. De grote ondiepe beddingen werden naar mate we verder doorliepen echte lagen zout. Zo was het eerst echt roze, een volgde spierwit net zoals de meeste die volgden. Door de zon liggen deze velden echt te schitteren in het licht. Enorm mooi. Wat hier vooral opviel was dat het zo rustig was, want afgezien van 1 stel op de mountain bike hebben we niemand gezien.

Het rondje was zo nu en dan ook wel een uitdaging, want het was zichtbaar dat er meerdere mensen wel eens lopen, paden waren daardoor gemaakt. Maar zonder wegwijzers en kaart bleek toch dat we soms een foutje maakten en daardoor tegen een rots op moesten klauteren. Het was echt de moeite waard, en het voordeel was dat door alle rust er vele vogels zaten die natuurlijk weer op de lens zijn vastgelegd.
De grote groep met flamingo's die hier in de baai leven lijken wel mooier en feller van kleur dan de eerdere groep die we deze week tegen kwamen.

Gister was het weer even bijkomen van de wandelingen, en zijn we Avonds op visite geweest bij Esther en Ramon, het nichtje van Frank die hier al een paar jaar woont.
Een hele gezellige avond daar gehad waar we alleen wat laat weg gingen. Op de veranda hennen we weer kunnen lachen om ding die ze hier in het dagelijkse leven meemaken. Het blijven Antillianen natuurlijk ....

Op naar de lunch, en wellicht nog tot zondag voor een mooi slotwoord

• 15 Januari 2016 - 17:55

Wies Goos:

Heel leuk om jullie vakantieverhalen te lezen , ik kijk weer uit naar jullie slotwoord.
    geniet ervan, en ik zie jullie denk ik wel op Toon Pelkmans zijn feest.

• 15 Januari 2016 - 23:47

Els De Jong:

Heerlijk, het is gewoon genieten daar.
    Jaloers!!!
    Groetjes.

• 16 Januari 2016 - 08:33

Jeanne:

ook ik was geel-groen van het ijskrabben op de voorruit
    dus we hebben wat gemeen
    geniet nog een paar dagen van de zon etc
    pa en ma

• 16 Januari 2016 - 19:08

Corry Rombouts:

Wat een leuke verhalen weer en een mooi eiland.geniet er nog maar even van.hier is het koud en nat,daar lekker zonnig en warm.veel plezier

Frank en Corné

Elk jaar weer nieuwe plekken ontdekken, ander locaties, reizen en tochten maken. Het hoeft natuurlijk niet altijd ver weg te zijn, maar dat is natuurlijk wel het leukste. Al vele landen hebben we aangedaan, maar eigenlik kun je in een paar weken of dagen nooit alles zien, tof is het wel om telkens weer pogingen te blijven doen en te weten dat je in zoveel landen geweest bent. Helaas hebben we na 10 jaar toch ook 1 keer meegemaakt dat een ongeluk in een klein hoekje zit, en dat die grote gevolgen kan hebben als je niet in Nederland bent. Maar we laten ons er niet door weerhouden Hong Kong , i will be back soon!

Actief sinds 23 Aug. 2008