we are most welkom..... overal - Reisverslag uit Kibale, Oeganda van Frank en Corné - WaarBenJij.nu we are most welkom..... overal - Reisverslag uit Kibale, Oeganda van Frank en Corné - WaarBenJij.nu

we are most welkom..... overal

Door: Corne en Frank

Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné

12 September 2010 | Oeganda, Kibale

Na ons vorige verslag is er weer het nodige gebeurt, en ja dat moeten we weer even schrijven natuurlijk.

de dag na het verslag zijn we op een bootje de delta in geweest. geweldige ervaring om de hoeveelheid dieren te zien die hier gewoon rondlopen. zoals de nijlpaarden die gewoon meezwemmen met de pont, of de olifanten die gewoon op het gazon voor onze lodge een ommetje komen maken. Het vreemde is wel dat de lokale mensen het niet eens bijzonder vinden. De boottocht wat met dezelfde gids als de safari...die had overduidelijk te veel amerikanen getroffen want zijn engels was echt amazing!! (oh my God)
Na de toch, waar we veel nijlpaarden gezien hebben, zijn we toch nog naar de top van de waterval gegaan. onze chauffeur had ons een beetje bang gemaakt voor de weg, wij denken dat hij zelf niet wilde. Maar het uitzicht was geweldig. De waterval is eigenlijk een waterval, en dan direct gevolgt door een kloof, het water krijgt dan een vreemde wendig maar heel spectaculair om te zien. Net een tunneltje waar het doorheen golft.
De dag erna willen we snel vergeten. De tocht in de auto duurde 10 uur en was echt niet gezellig. hobbels, water, en zelfs met gevaar voor eigen leven door een modderpoel gereden. ER stond een rij met van die vervelende vrachtwagens die altijd de file veroorzaken (toch...) en er stond er 1 vast. Toch met onze jeep er langs gereden, we hielden ons hart vast. De lodge waar we aankwamen was wel leuk. Deze eco lodge is erg eco.. en veel zaken daaraan zijn eigenlijk prima. zo is er geen stroom, alleen tussen 6 en 10 avonds. in de ochtend werkt het op zonne energie. En het eten komt uit de regio. We slapen in een tent (ja echt waar) maar die staat dan wel weer in een huisje en er staan bedden in. Het klinkt raar maar het is best oke. We weten alleen niet of die WC met een emmer zand ernaast nu zo'n goed idee is voor thuis. . .

Vandaag zijn we op Chimpansee jacht geweest, jacht voor fotos natuurlijk. Een wandeling van 4 uur in het bos hier heeft vele apen laten zien. Erg indrukwekkend, zeker als ze beginnen te roepen naar elkaar. Echt een oorverdovend lawaai.
We hebben meer apen gezien, toen maar ook tijdens de wandeling erna in het moeras. Ook heel bijzonder om te zien hoe de mensen hier met hulp van een instantie er een echt project van maken waar het hele dorp mee bezig is. Ze willen het tourisme laten groeien, en met alles wat wij gezien hebben is dat een heel goed idee!! Tijdens de wandeling hadden we geluk, zelfs de zeldzame Hoist Monkey gezien. En dat gebeurt niet iedereen...

Nu gaan we ons opmaken voor het eten, vast weer lekker. En dan morgen een korte rit naar Queen Elisabeth Park. . . . we zullen ons daar vast weer melden. Avonds maken we een gamedrive, dus zullen we de kijker meer kunnen uitproberen Yvonne. Maar hij werkt prima!

Groeten en tot in Queen... (zoals ze het hier noemen)

• 12 September 2010 - 18:03

Pa En Ma:

prachtig al deze verhalen van al die mooie dieren en verdere natuur. Ook de hotels zijn prachtig,een tent in de kamer, zoals vroeger......
    Jongens geniet er lekker van en tot het volgende bericht

• 12 September 2010 - 21:09

Debbie:

Ben benieuwd wat voor dieren jullie nog meer gaan zien. Volgens mij hebben jullie er al super veel gezien. Ik denk dat het ook weer mooie foto's op zal leveren. Veel plezier nog enne... dat zand naast de wc lijkt me niet zo'n goed idee!

• 13 September 2010 - 06:43

Jeroen & Janneke:

Hi Corné & Frank,

Afgelopen weekend ging ik hard op mijn wielrenfiets door de bossen en ik dacht....hoe ervaren Corné en Frank de oerwouden? Goed te lezen! Wij zijn inmiddels terug uit het ruige IJsland (heel anders maar ook super!) Dat wordt in oktober weer een avondje vakantieverhalen uitwisselen! Da's ook vervelend ;-)
    Doe vooral geen dingen die wij ook niet zouden doen! Groetjes!

• 13 September 2010 - 13:25

Chris10:

Super vakantie, mannen!
    Leuk dat jullie zo vaak en uitgebreid schrijven.

groet uit Riel

• 13 September 2010 - 20:37

Lisette:

hoi Corne en Frank hebben jullie ook nog bekende apen gezien??? mooie fotoos, nog veel plezier Groetjes

• 14 September 2010 - 08:08

Tante Cor:

Volgens mij komen jullie ogen te kort zoals jullie het beschrijven en zijn er niet veel muggen of andere insecten die vervelend kunnen steken. Ik hoop het van niet.
    De emmer zand als toilet is geen succes denk ik maar misschien wen je daar ook wel aan. Groetjes ome Jan en tante Cor

Verslag uit: Oeganda, Kibale

Frank en Corné

Elk jaar weer nieuwe plekken ontdekken, ander locaties, reizen en tochten maken. Het hoeft natuurlijk niet altijd ver weg te zijn, maar dat is natuurlijk wel het leukste. Al vele landen hebben we aangedaan, maar eigenlik kun je in een paar weken of dagen nooit alles zien, tof is het wel om telkens weer pogingen te blijven doen en te weten dat je in zoveel landen geweest bent. Helaas hebben we na 10 jaar toch ook 1 keer meegemaakt dat een ongeluk in een klein hoekje zit, en dat die grote gevolgen kan hebben als je niet in Nederland bent. Maar we laten ons er niet door weerhouden Hong Kong , i will be back soon!

Actief sinds 23 Aug. 2008