Eerste dag in de dierentuin
Door: Corne en Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank en Corné
09 September 2010 | Oeganda, Kampala
TOen we dinsdagochtend opgehaald werden door de taxi moesten we wel even nadenken. Een grote mercedes stopt voor de deur en er stapt een oude dame uit. Minstens 60 jaar. . Maar ze heeft ons prima in Brussel afgezet. Niets op aan te merken. Na aankomst in Entebbe, stond ook daar weer netjes een taxi te wachten en werden we afgezet in het eerste hotel van de reis. We werden opgewacht door de eigenaar , die overduidelijk veel te veel gedronken had. Gelukkig kwamen onze medereizigers die al naar bed waren ons redden zodat we toch nog met de juiste informatie van start konden gaan.
De eerste dag was meteen een lange reisdag. Maar dat geeft hier helemaal niets!!
Het safarigevoel werd meteen opgeroepen bij het zien van onze auto. Een echte landcruiser zoals je die voorsteld. De rit viel ons alles behalve tegen. Er waren best goede wegen. Halverwege de rit zou de Afrikaanse masage beginnen, maar vergeleken met de wegen in India is dit echt (nog) niets.
Een paar keer zijn we gestopt, ook om een eerste boswandeling te maken. Een hele indrukwekkende tocht zo door het bos. Enorm veel vlinders vliegen je om de oren. En ook planten en bomen zo ver je kunt kijken. Dit is totaal geen droog Afrika zoals je je dat voorstelt.
Onderweg kwamen we ook wat Bavianen, Pelikanen en Maraboo's tegen, als een soort van begroeting. Want vandaag was echt een superdag.
Opstaan zullen we deze reis wel vroeg blijven doen, zeker omdat dan alle dieren levendig zijn. Dus ook vandaag weer om 7 uur in de auto, een Game Drive door Murchinson Falls Park. Nadat we onze gids opgepikt hadden bij het pontje reden we de Savanne op. Het was echt ongelooflijk, direct vanaf de eerste minuut. Waar je ook keek, je zag steeds meer dieren verschijnen. In het begin vele soorten van herten zoals Springbok, Waterbok , Hartebeesten en natuurlijk het symbool van Uganda, de Ugandeese Kob.
De rit, die zeker 5 uur duurde kreeg al snel een spannende wending. Na een paar olifanten vluchtig gezien te hebben, blokkeerde een kudde de weg, en deze waren niet van plan weg te gaan. Magisch om te zien dat een groep dieren zich niet van de wijs laat brengen door een stelletje touristen. Oog in Oog met een olifant is bijzonder, zeker als hij wat dreigend blijft staan blazen en klapperen met zijn oren. \
Gelukkig mochten we er toch door van hem, en hebben we ons de gehele rit zitten verbazen van de hoeveelheid dieren die hier rondlopen. Van Giraffen tot een Leeuwin die gapend lag te rusten in het gras. Van een groep Pumba's tot een Drakenvlieg. En van een Bijeneter tot een visarend. We hebben waarschijnlijk al het grootste deel van de dierenencyclopedie gezien!
Ook vanmiddag toen we met een boot de Nijl op zijn geweest. Want die ontspringt hier bij de Murchinson Falls. En je raad het al, hier liggen heel veel paarden in de Nijl. Lekker te koelen en zeker alles in het Afrikaanse ritme. . . .(PS Suuz, de foto is gemaakt hoor!!)
Kortom een hele geslaagde eerste dag in de dierentuin. En nu. . nu mogen we uitrusten in een ongelooflijke Lodge, bovenop een berg met uitzicht over de Victoria Nijl vanuit je bed. Erg hè!!
We gaan zo aan tafel, want ook dat is heerlijk en dan maken we ons weer op voor morgen. Een vaartocht door de Delta,
09 September 2010 - 17:00
Suzanne:
Zo kort onderweg en missie nu al geslaagd, keep up the good work:-)!!!!
Enjoy,liefs suuxxx -
09 September 2010 - 17:09
Pool:
wisten jullie dat je veel van de genoemde dieren kunt eten.
zo te lezen verwacht ik weer hele mooie foto's. -
09 September 2010 - 17:15
Jeroen:
Ha Frank en Corne.
Mooi verhaal, ziet er erg spectaculair uit. Ik wens jullie nog een fijne reis toe.
Gr Jeroen -
09 September 2010 - 17:44
Monique:
Na koud 2 dagen al zo'n ervaring lijkt me super. De foto's zien er geweldig uit. Is het een beetje rolstoel toegankelijk want dan lijkt het mij ook wel wat.
Veel plezier nog!
Monique -
09 September 2010 - 17:53
Jozien:
ben niet jaloers of zo, maar ik heb ook een abonnement op de beekse bergen. voor 100 euro heb je daar het hele jaar plezier van.
goetjes daar aan dip en dap van ons tessa.
veel plezier nog en geniet ervan, liefs jozien. -
09 September 2010 - 17:56
Bernie:
Hoi Frank en Corne
Super die foto's,
09 September 2010 - 18:01
Bernie:
Als ik die verhalen zo lees en die foto's zie dan zou ik hier ook weleens naar toe willen. Ook al zeg ik altijd dat ik het liefst gewoon thuis ben. Dit lijkt me toch ook wel wat!
Mam -
09 September 2010 - 18:02
Petra:
Wauw!!! Oog in oog staan met een olifant. Heeft die olifant ook nog getrompetterd voor jullie???? Geweldige foto's trouwens!
Veel plezier de komende weken.
Groetjes Petra -
09 September 2010 - 18:21
Toine & Yvonne:
He Frank en Corné.
Tjonge klink allemaal wel goed zeg. Is ook super genieten zo'n reis. Hebben jullie de nachtkijker al geprobeerd? We zijn heel nieuwsgierig naar jullie belevenissen.
Groeten,
Yvonne & Toine
P.s. kijkuit voor die olifanten. Op youtube staat een filmpje waar de verhaallijn iets anders loopt. :-) -
10 September 2010 - 06:54
Debbie:
Wat 'n leuk verslag al van de eerste 2 dagen. Dat beloofd wat voor de rest van jullie reis... En door jullie reisverslag krijg ik ineens superveel zin in onze vakantie in december. Was het maar alvast zover...
Voor jullie nog heel veel plezier daar, maar dat zal wel lukken.... Ik wacht op jullie volgende reisverslag. -
10 September 2010 - 08:00
Kady:
Hej Frank & Corné,
Super leuk om te lezen. Ik ben benieuwd wat jullie nog allemaal gaan zien! Dat kan niet veel meer zijn ;) Nog heel veel plezier.
Kus Kady -
10 September 2010 - 10:09
Christien:
Ik zeg altijd maar zoo...... want das korter dan dierentuin. -
10 September 2010 - 13:56
Sonny:
zozo jullie zijn al weer goed bezig mannen... veel plezier nog en kijk uit voor ijsberen daar he ;) -
10 September 2010 - 16:27
Chris10:
Ik zeg altijd maar zoo.........
Das korter dan dierentuin.
10 September 2010 - 21:00
Tante Riet De Wit:
als ik de foto's zie is het daar heel mooi
verder nog heel veel plezier
groetjes
tante Riet -
11 September 2010 - 12:41
Tante Cor:
Het heeft even geduurd eer je van ons een reactie krijgt, maar ik heb het de laatste dagen druk gehad. Maar hier dan een berichtje. Frank en Corné jullie kunnen iedereen jaloers maken met jullie verhalen en foto's, positief bedoel ik natuurlijk.
Geniet er erg van en tot gauw weer in os op het moment lekker warme Nederland.